Rekordstort intresse i Gävleborg för SKAPA-priset – näst flest ansökningar i landet!

Okategoriserad
Bild till artikeln
3 maj 2018

För första gången arrangerar Movexum och Almi GävleDala tillsammans länsuttagningen av SKAPA-priset och samarbetet har visat sig vara ett lyckat sådant – ett rekordstort antal sökande till årets SKAPA-pris har inkommit. Nationellt sett så är det endast Stockholms län som har fler ansökningar än Gävleborg. Antalet inskickade anmälningar i Gävleborg har från föregående år ökat med hela 33%. Ansökningarna ska nu gås igenom och två länsvinnare ska utses för att representera Gävleborg på den stora finalen i Stockholm den 8 november där ”SKAPA-priset” på 550 000 kronor samt ”SKAPA-priset för unga innovatörer” på 250 000 kronor ska delas ut. Länsjuryn består av representanter från Movexum, Almi GävleDala, Propell Innovation, Högskolans Innovationskontor och Region Gävleborg. Vinnarna i Gävleborgs län offentliggörs den 16 oktober i samband med den regionala prisceremonin som kommer att hållas på Gävle Slott där vinnarna utöver kvalificeringen till den stora finalen i Stockholm också belönas med 10 000 kronor.
Ulrika Malmqvist, VD Movexum: ”Vi är mycket positiva till samarbetet med Almi GävleDala och är mycket glada över resultatet. Detta är ännu ett bevis på att det i vårt län finns ett stort antal innovativa företag och entreprenörer”.
Hanna Engström Löwenborg, rådgivare Almi GävleDala: ”Jag tror ökningen i länet är ett tecken på att det finns en positiv utveckling i vårt län när det kommer till nya spännande innovationer och att det finns många entreprenörer i Gävleborg med idéer som de vill kommersialisera. Jag tror även att ökningen beror på hur vi i vår region stärkt samarbetet mellan de olika aktörerna i innovationssystemet, vilket bland annat samarbetet kring SKAPA-priset är ett gott exempel på.”