Rekordstort intresse i Gävleborg för SKAPA-priset – näst flest ansökningar i landet!

För första gången arrangerar Movexum och Almi GävleDala tillsammans länsuttagningen av SKAPA-priset och samarbetet har visat sig vara ett lyckat sådant – ett rekordstort antal sökande till årets SKAPA-pris har inkommit. Nationellt sett så är det endast Stockholms län som har fler ansökningar än Gävleborg. Antalet inskickade anmälningar i Gävleborg har från föregående år ökat med hela 33%. Ansökningarna ska nu gås igenom och två länsvinnare ska utses för att representera Gävleborg på den stora finalen i Stockholm den 8 november där ”SKAPA-priset” på 550 000 kronor samt ”SKAPA-priset för unga innovatörer” på 250 000 kronor ska delas ut. Länsjuryn består av representanter från Movexum, Almi GävleDala, Propell Innovation, Högskolans Innovationskontor och Region Gävleborg. Vinnarna i Gävleborgs län offentliggörs den 16 oktober i samband med den regionala prisceremonin som kommer att hållas på Gävle Slott där vinnarna utöver kvalificeringen till den stora finalen i Stockholm också belönas med 10 000 kronor.
Ulrika Malmqvist, VD Movexum: ”Vi är mycket positiva till samarbetet med Almi GävleDala och är mycket glada över resultatet. Detta är ännu ett bevis på att det i vårt län finns ett stort antal innovativa företag och entreprenörer”.
Hanna Engström Löwenborg, rådgivare Almi GävleDala: ”Jag tror ökningen i länet är ett tecken på att det finns en positiv utveckling i vårt län när det kommer till nya spännande innovationer och att det finns många entreprenörer i Gävleborg med idéer som de vill kommersialisera. Jag tror även att ökningen beror på hur vi i vår region stärkt samarbetet mellan de olika aktörerna i innovationssystemet, vilket bland annat samarbetet kring SKAPA-priset är ett gott exempel på.”

Fler nyheter

Sweden Innovation Days 2022 är igång

Sveriges största globala digitala innovationsevent äger rum den här veckan. Konferensen samlar aktörer från hela världen för att dela bästa praxis och erfarenheter med syftet

Läs mer »

VD har ordet

Ett spännande, händelserikt och utmanande år Nu står jul och nyår inför dörren – och innan vi kliver in i det nya är det viktigt

Läs mer »

Limearc söker VD

Vill du vara med och leda utvecklingen av en koldioxidneutral metod som kan minska våra svenska pappersmassebruks koldioxidutsläpp med 6%? Vårt inkubatorbolag Limearc söker VD.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.