Rekordstort intresse i Gävleborg för SKAPA-priset – näst flest ansökningar i landet!

För första gången arrangerar Movexum och Almi GävleDala tillsammans länsuttagningen av SKAPA-priset och samarbetet har visat sig vara ett lyckat sådant – ett rekordstort antal sökande till årets SKAPA-pris har inkommit. Nationellt sett så är det endast Stockholms län som har fler ansökningar än Gävleborg. Antalet inskickade anmälningar i Gävleborg har från föregående år ökat med hela 33%. Ansökningarna ska nu gås igenom och två länsvinnare ska utses för att representera Gävleborg på den stora finalen i Stockholm den 8 november där ”SKAPA-priset” på 550 000 kronor samt ”SKAPA-priset för unga innovatörer” på 250 000 kronor ska delas ut. Länsjuryn består av representanter från Movexum, Almi GävleDala, Propell Innovation, Högskolans Innovationskontor och Region Gävleborg. Vinnarna i Gävleborgs län offentliggörs den 16 oktober i samband med den regionala prisceremonin som kommer att hållas på Gävle Slott där vinnarna utöver kvalificeringen till den stora finalen i Stockholm också belönas med 10 000 kronor.
Ulrika Malmqvist, VD Movexum: ”Vi är mycket positiva till samarbetet med Almi GävleDala och är mycket glada över resultatet. Detta är ännu ett bevis på att det i vårt län finns ett stort antal innovativa företag och entreprenörer”.
Hanna Engström Löwenborg, rådgivare Almi GävleDala: ”Jag tror ökningen i länet är ett tecken på att det finns en positiv utveckling i vårt län när det kommer till nya spännande innovationer och att det finns många entreprenörer i Gävleborg med idéer som de vill kommersialisera. Jag tror även att ökningen beror på hur vi i vår region stärkt samarbetet mellan de olika aktörerna i innovationssystemet, vilket bland annat samarbetet kring SKAPA-priset är ett gott exempel på.”

Fler nyheter

Följ med oss till Kanada

Nästa vecka är det dags för årets upplaga av SSUW, Scandinavian Startup Week. Satsningen, som görs tillsammans med inkubatorerna Bizmaker, Movexum, Företagsfabriken i Kronoberg och

Läs mer »

Klirr i kassan för Förento

Det inkubator-antagna bolaget Förento fick nyligen ett tillskott i kassan på totalt 400 000. Pengarna ska användas till utveckling av den kunskapsplattform som bolaget utvecklar. För

Läs mer »

Skulle du våga pitcha din affärsidé för en ”drake”?

Årets jury i Draknästet skulle få vilken världsvan entreprenör som helst att tappa fotfästet inför en pitch, men det gjorde inte de unga och lovande entreprenörerna Stephanie Spindler och Tobias Söderbom Olsson. Dessa två entreprenörer kommer ni att kunna lyssna och ställa frågor till på vår startup-frukost som kommer att sändas live den 21/9 kl 9.00-10.00.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev