Selfploid antagna till inkubatorn

IBONyheterNytt bolag i inkubatornOkategoriseradselfploid
Bild till artikeln
19 september 2018

selfploid

Kim Berge och Rasmus Forsell är båda ingenjörsstudenter på Högskolan i Gävle som började arbetet med sin affärsidé på Drivhuset. I våras ansökte de om att få vidareutveckla sin idé om en transparent bemanningslösning i vår Boost Chamber och samarbetet fortsätter nu då deras bolag Selfploid blivit antagna till inkubatorn. Nyligen beviljades Selfploid 15 000 kronor i förstudiemedel av Almi GävleDala.

– Movexum kom som ett naturligt steg Drivhuset då vi båda känner stor nytta med att ha en affärscoach som hjälper till med råd, struktur och planering. Vi ser också en stor fördel med Movexums nätverk samt den community som skapas tillsammans med alla andra bolag och idébärare.
Vad ser ni fram emot under de kommande 18 månaderna som vår inkubatorprocess pågår?
– Att få grunda vårt bolag, hitta nya kunder och möta nya utmaningar. Att få se något som bara var en idé för ett år sedan bli verklighet.
Berätta om er affärsidé och hur den uppkom?
– Vi tillsammans med vår umgängeskrets upplevde ofta att studiemedlet inte räckte till. Det traditionella sättet att hitta ett extraknäck, bli jagad av arbetsgivare under tentaperioder och att få ersättning som ibland kunde komma flera veckor framåt synkade inte särskilt bra med studentlivet. Samtidigt har vi observerat utvecklingen av delningsekonomin och blivit inspirerade av hur digitala lösningar alltmer automatiserar traditionella processer. Vi tror stenhårt på vår idé och kommer lägga vår framtida ingenjörsexamen åt sidan för att satsa all vår tid och kraft på Selfploid.
Vilken är er största utmaning?
-Vi har en tvåsidig affärsmodell, utan den ena finns inte den andra. Vår största utmaning blir att balansera detta i starten.
Hur ser ni på bolaget om fem år?
– Om fem år vi marknadsledande i norden inom sektorn “digital bemanning” och har börjat expandera bolaget globalt.
Ni genomgick vår Boost Chamber – vilket värde tycker ni programmet tillförde ert jobb mer er idé?
– Boost Chamber gav oss tid att arbeta med vår affärsidé tillsammans med andra entreprenörer. Utöver all kunskap som Movexum gav var det ett utmärkt tillfälle att få synvinklar från de andra deltagarna i gruppen. Så vi skulle nog säga att det tillfördes motivation och inspiration såväl som kunskap.
Vad upplever ni var mest utmanande under Boost Chamber-processen?
– Att stanna upp och fokusera på detaljer. Det är mycket arbete med att verifiera de olika delarna i affärsidén i början innan allt börjar falla på sin plats. Ibland kan det vara svårt att ta ett steg tillbaka, innan du går vidare till nästa punkt på listan.

Kim Berge är 26 år och har tidigare arbetet inom försäljning, industri, samt logistik. Är född och uppvuxen i Dalarna, bor sedan tre år i Gävle och studerar Ekonomiingenjörsprogrammet på Högskolan i Gävle. Rasmus Forsell är 25 år och påbörjar i höst det tredje året på Ekonomiingenjörsprogrammet.  Har tidigare arbetat inom restaurangbranschen, industri och kundtjänst.