Sök
Stäng denna sökruta.

Stipendier till framväxande GIS-företag i Gävle

Under Movexums julmingel den 6 december uppmärksammades tre regionala unga innovativa startups för sina insatser inom området GIS (Geografiska Informationssystem). Uppmuntran kom i form av att Movexums samarbetspartner, Mellansvenska Handelskammaren, som delade ut tre stipendier på 60 000 kr vardera till tre företagen.

Emil Söhr, VD på Booiq tillsammans med William Jonasson och Jimmy Jonasson från AssetBook mottar stipendierna av Ulrika Malmqvist, VD på Movexum.

Stipendierna tilldelas bolag som gjort framstående insatser inom GIS-området och beslutet om vinnarna fattades av Mellansvenska Handelskammaren utifrån ett antal nominerade bolag. Alla tre är startups som genomgår eller har genomgått program hos Movexum.

– Det här kom som en total överraskning, men ger oss en fin uppmuntran och ger en bra skjuts i det marknadsarbete vi just nu jobbar intensivt med”, menar Emil Söhr, VD för Booiq.

Stipendierna kom ur fonden med namnet ”Till Bo Malmströms minne”. Denna instiftades av Future Position X (FPX) i Gävle år 2012 med syfte att hedra minnet av framlidne Bo Malmström och hans insatser för utvecklingen inom GIS-området. Bo var under ett antal år styrelseledamot i SamGIS Gävleborg som Högskolans representant och visade stort intresse för länets utveckling inom GIS-området. Under 2023 togs hanteringen av fonden över av Mellansvenska Handelskammaren.

– Vi är glada för samarbetet med Mellansvenska Handelskammaren som på detta sätt ger uppmärksamhet åt lokala framväxande spetsföretag, som löser viktiga utmaningar i våra städer och samhällen, berättar Ulrika Malmqvist, VD Movexum.

Fler nyheter

Designduo satsar på hemmakontor

Nu välkomnar vi till inkubatorn ännu ett bolag vars idé inledningsvis var ett examensarbete. Designduon Evelina Turesson och Andreas Berggren ska tillsammans med Movexum affärsutveckla sitt koncept för hemmakontor; Sand & Björk.

Läs mer »

Är du vår nya affärscoach?

Vi erbjuder ett roligt och utmanande jobb på en arbetsplats där vi jobbar framåtlutat men också reflekterade. Självklart driver och brinner vi för frågor som mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Läs mer »

Sprint X 2.0 är i gång – ”Vi kom långt redan i förra Sprint X projektet, men det finns mer att göra så vi är glada att få driva ett nytt projekt i ytterligare tre år”

Syftet med det nya projektet, Sprint X 2.0, är att vidareutveckla och fördjupa det arbete som påbörjades i Sprint X. Målet är att nå ut till och stötta fler entreprenörer och innovatörer i länet, samt att öka kompetensen inom internationalisering, kapitalanskaffning, hållbarhet och effektiva team hos Movexums startupbolag.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.