Stipendier till framväxande GIS-företag i Gävle

AktuelltNyheterSisterhood
Bild till artikeln
8 december 2023

Under Movexums julmingel den 6 december uppmärksammades tre regionala unga innovativa startups för sina insatser inom området GIS (Geografiska Informationssystem). Uppmuntran kom i form av att Movexums samarbetspartner, Mellansvenska Handelskammaren, som delade ut tre stipendier på 60 000 kr vardera till tre företagen.

Emil Söhr, VD på Booiq tillsammans med William Jonasson och Jimmy Jonasson från AssetBook mottar stipendierna av Ulrika Malmqvist, VD på Movexum.

Stipendierna tilldelas bolag som gjort framstående insatser inom GIS-området och beslutet om vinnarna fattades av Mellansvenska Handelskammaren utifrån ett antal nominerade bolag. Alla tre är startups som genomgår eller har genomgått program hos Movexum.

– Det här kom som en total överraskning, men ger oss en fin uppmuntran och ger en bra skjuts i det marknadsarbete vi just nu jobbar intensivt med”, menar Emil Söhr, VD för Booiq.

Stipendierna kom ur fonden med namnet ”Till Bo Malmströms minne”. Denna instiftades av Future Position X (FPX) i Gävle år 2012 med syfte att hedra minnet av framlidne Bo Malmström och hans insatser för utvecklingen inom GIS-området. Bo var under ett antal år styrelseledamot i SamGIS Gävleborg som Högskolans representant och visade stort intresse för länets utveckling inom GIS-området. Under 2023 togs hanteringen av fonden över av Mellansvenska Handelskammaren.

– Vi är glada för samarbetet med Mellansvenska Handelskammaren som på detta sätt ger uppmärksamhet åt lokala framväxande spetsföretag, som löser viktiga utmaningar i våra städer och samhällen, berättar Ulrika Malmqvist, VD Movexum.