Summerski presenterar spännande nyheter i Lindvallen!

Bollnäsbolaget Summerski, vars innovativa bioplastmattor möjliggör skidåkning på sommaren, tecknade nyligen en stororder med Skistar som i Lindvallen kommer att bygga en toppmodern tubing-arena med fem spännande banor som sträcker sig totalt 400 meter. Tubingarenan byggs i A-läge på Lindvallen jämte barnvacken ”Anna” och ovanför McDonalds. Bredvid byggs en slalombacke på 7000 m2 – en jättesatsning!

Ett lass med Summerski-mattor på väg till Sälen.

– Hela byn applåderar och hoppas såklart kunna locka ännu fler sommargäster, berättar Lars Englund, entreprenören och grundaren av Summerski.

En av fördelarna med beslutet att köpa Summerskis produkter är potentialen för synergier med befintlig infrastruktur. Lindvallen har stått inför utmaningar med starka vindar, vilket ibland har lett till stängning av vissa stolliftar. För att tackla detta problem planerar Skistar att använda Summerskis mattor under släpliftarna vilket innebär att de kommer kunna användas även under ogynnsamma väderförhållanden. Med Summerski kan Lindvallen erbjuda åkning längre in på våren och därmed förlänga sin säsong.

– Vi har haft bra flyt och tror att vi fått affären på grund att vi satsat på vår bioplast som är 100% koldioxidneutral. Affären med Skistar har redan lett till att företag som lifttillverkare och större samarbetspartners har hört av sig då man ser sett hur vintrarna i Europa utvecklar sig –  många tror att plast kan vara en lösning.

– Även om jag naturligtvis är jätteglad och stolt glömmer jag inte hur hårt jag kämpat … Plötsligt sitter en av Europas ledande inom utförsåkning och vill applicera vårt koncept på flera ställen.

Summerski har affärsutvecklat sin innovation i Movexums inkubatorprogram under ledning av vår affärscoach Johan Wickenberg.

Fler nyheter

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.