Svenska startups presenteras på den kanadensiska marknaden

montrealScandinavian Startup Week är ett återkommande initiativ för att ta nya tillväxtföretag ut på internationella marknader. Resan samarrangeras av BizMaker i Västernorrland, Företagsfabriken i Kronoberg, Kalmar Science Park och Movexum i Gävleborg.
Den 21-29 september 2018 åker ett 20-tal utvalda startups från dessa inkubatormiljöer till Montreal i Kanada för att delta i ett gediget utbytesprogram och skapa nya affärskontakter. Arrangemanget vänder sig främst till tillväxtföretag som är nära eller redan har genomfört en marknadsintroduktion. Ett krav är också att deltagarna inför resan bokar upp egna affärsmöten med potentiella partners eller kunder på plats.
– Det här är en unik möjlighet för svenska startups att möta både potentiella kunder och skapa internationella kontakter, säger Ulrika Malmqvist, VD på Movexum.
I programmet ingår även träffar med etableringsverksamheter så som Chamber of Trade och Montreal City samt besök på ett flertal inkubatorer och co-workingplaces. Deltagarna förbereder sig noga inför resan, bland annat genom skarp pitchträning på engelska och framställning av internationellt presentationsmaterial.
– Movexums uppdrag som Gävleborgs företagsinkubator är att tillhandahålla den snabbaste vägen till hållbar internationell tillväxt och detta är ett av erbjudandena till våra inkubatorbolag. Med betydligt lägre etableringskostnader än i USA, och med sitt välkomnande affärsklimat, är Kanada ett attraktivt alternativ för våra startups att ta sig in på den nordamerikanska marknaden, säger Ulrika Malmqvist.
 

Fler nyheter

Sweden Innovation Days 2022 är igång

Sveriges största globala digitala innovationsevent äger rum den här veckan. Konferensen samlar aktörer från hela världen för att dela bästa praxis och erfarenheter med syftet

Läs mer »

VD har ordet

Ett spännande, händelserikt och utmanande år Nu står jul och nyår inför dörren – och innan vi kliver in i det nya är det viktigt

Läs mer »

Limearc söker VD

Vill du vara med och leda utvecklingen av en koldioxidneutral metod som kan minska våra svenska pappersmassebruks koldioxidutsläpp med 6%? Vårt inkubatorbolag Limearc söker VD.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.