Sök
Stäng denna sökruta.

Sveriges första "The Bug" hamnar på Sandbacka Science Park

the bug forsta affarenDet går snabbt i hockey, brukar man säga. Well, det visar sig gå snabbt även för vårt inkubatorbolag Lovisa av Sweden som i förrgår rodde i hamn sin första affär! Utomhuskontorsstolen ”The Bug” har köpts in av Sandbacka Science Park som blir först ut i Sverige att kunna erbjuda såväl anställda såväl som besökare att arbeta utomhus i Lovisas specialdesignade möbel.
 
Lovisa, du har precis startat ditt bolag och nyss gjort din första affär! Berätta:
–          Ja, allt har gått väldigt fort. Känslan från att våndats och grubblat på existentiella frågor i somras till att stå här där jag är idag med ett eget nystartat AB och flera stora bolag som visat intresse för stolen gå inte att beskriva med ord. Idag är jag otroligt glad, lycklig och stolt att jag vågade kasta mig in i allt vad det innebär att driva bolag. Jag fick pappren klara hos bolagsverket i förra veckan och i förrgår gjorde jag min första affär tillsammans med Sandbacka Park i Sandviken. Så Sveriges första – The Bug – utomhuskontorsstol kommer alltså att finnas i Gästrikland.
 
Vad betyder en affär för dig och bolaget, förutom ett visst pengaklirr i kassan?
–          Framför allt är det en otroligt viktig bekräftelse på att det man gör är bra. Det ger mig en helt annan ingångsvinkel för fortsatt arbete med Lovisa of Sweden AB. Likaså betyder det mycket för min syster Frida Pettersson som varit med och designat möbeln.
 
Vad tycker du var svårast under själva affären? 
–          Det har gått väldigt smidigt faktiskt. Sandbacka blev en självklar kontakt redan i somras tack vare kontakterna som Movexum och Sandbacka har. De var det första företaget som jag träffade och det blev alltså dom som var först ut med att köpa stolen. Prissättningen är en större utmaning. Min stol har inte bara ett värde i att det är en möbel som man kan slå sig ner i, utan den uppfyller krav på allt från ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet och den uppfyller även flera av de globala målen som FN satt upp. Det är mycket som ska vägas in i priset. Bara det att den helt och hållet är tillverkad i Gästrikland ger ju den ett högt värde.
 
Hur ser nästa steg ut för The Bug?
–          Nästa steg är att ta in jurist och få hjälp med att skriva bra avtal med exempelvis underleverantörerna för stolen. Sen ska jag även komma igång med allt som bokföring, offertutveckling och fakturering, välja försäkringar och annat som är viktigt att ta bra beslut kring. Sen ska jag ut och träffa fler företag och marknadsföra stolen. I början på februari kommer jag att finnas med egen monter på möbelmässan Stockholm Furniture and Light Fair i Älvsjö, vilken inte bara har besökare från Sverige utan från hela världen. Mässan är öppen mellan den 5 och den 10 februari så det är kommande viktiga datum för mig.
 
Du besökte Företagsmässan i veckan, hur gick det?
–          Det gick bra! Jag träffade flera intressanta företag och fick bra information om vilka valmöjligheter jag har när det kommer till exempelvis tecknande av företagsförsäkringar. Jag fick även fina erbjudanden på program och kunskapsböcker som jag vill använda inom bolaget. Och så fick jag chans att prata om stolen. Vem vet, nästa kund kanske är någon jag faktiskt träffade där igår!
 
Läs även: Ta med dig arbetet ut – Utekontoret senaste bolaget in i inkubatorn
 
 
 
 

Fler nyheter

Designduo satsar på hemmakontor

Nu välkomnar vi till inkubatorn ännu ett bolag vars idé inledningsvis var ett examensarbete. Designduon Evelina Turesson och Andreas Berggren ska tillsammans med Movexum affärsutveckla sitt koncept för hemmakontor; Sand & Björk.

Läs mer »

Är du vår nya affärscoach?

Vi erbjuder ett roligt och utmanande jobb på en arbetsplats där vi jobbar framåtlutat men också reflekterade. Självklart driver och brinner vi för frågor som mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Läs mer »

Sprint X 2.0 är i gång – ”Vi kom långt redan i förra Sprint X projektet, men det finns mer att göra så vi är glada att få driva ett nytt projekt i ytterligare tre år”

Syftet med det nya projektet, Sprint X 2.0, är att vidareutveckla och fördjupa det arbete som påbörjades i Sprint X. Målet är att nå ut till och stötta fler entreprenörer och innovatörer i länet, samt att öka kompetensen inom internationalisering, kapitalanskaffning, hållbarhet och effektiva team hos Movexums startupbolag.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.