Tävlingsstart för Jagharenidé 2024 – idétävlingen som lyfter fram innovation och entreprenörskap i Gävleborg!

Bild till artikeln
16 september 2024

Idétävlingen Jagharenidé.nu drar igång idag och erbjuder invånare i Gävleborg möjligheten att förverkliga sina innovativa affärsidéer. Tävlingen arrangeras av oss på Movexum i samarbete med Sandbacka Science Park och Propell, med syftet att främja entreprenörskap, stärka regionens näringsliv och skapa publicitet kring tillväxt och nyföretagande.

Sedan tävlingen först startade har över 1 100 idéer lämnats in, vilket gör den till en betydelsefull plattform för både blivande och etablerade entreprenörer. Med ett liknande upplägg som i grannregionerna Västernorrland och Dalarna, där BizMaker respektive Dalarna Science Park arrangerar tävlingen, pågår nu Jagharenidé.nu i Gävleborg fram till den 6 oktober 2024.

Hur tävlingen fungerar

Deltagarna, som kan vara både privatpersoner och företag, uppmuntras att beskriva och skicka in sina idéer via ett digitalt tävlingsformulär. Varje idé bedöms av en jury baserat på fyra kriterier:

  1. Nyskapande – Hur innovativ är idén? Är det en helt ny produkt, tjänst eller metod, eller är det en vidareutveckling av något befintligt?
  2. Hållbarhet – Hur väl tar idén hänsyn till sociala, ekonomiska och ekologiska faktorer?
  3. Tillväxtpotential – Finns det potential för idén att växa och etablera sig på marknaden?
  4. Värde för användaren – Vilket värde skapar idén för kunder och användare? Löser den ett aktuellt eller framtida problem?

Tävlingen riktar sig till alla som har fyllt 18 år och är bosatta i Gävleborg. Dessutom finns det ingen gräns för hur många bidrag varje deltagare kan skicka in, så länge idéerna är unika.

Vinnarnas belöning

Förutom äran får vinnarna en prissumma som kan användas för att vidareutveckla sin affärsidé. Detta gör tävlingen till ett viktigt steg i regionens strategi för att stödja nya entreprenörer och innovationer som kan driva lokal tillväxt.

Säkerhet och sekretess

En vanlig fråga bland tävlande är huruvida deras idéer är trygga i tävlingens händer. Arrangörerna garanterar att all hantering sker under sekretessavtal, vilket skyddar deltagarnas idéer från att spridas eller stjälas.

Entreprenörskapets framtid i Gävleborg

Med initiativ som Jagharenidé.nu fortsätter Gävleborg att vara en central aktör för att främja och stödja innovation i regionen. Tävlingen är en unik möjlighet för människor att ta det första steget mot att förverkliga sina idéer och samtidigt bidra till regionens tillväxt och hållbarhet.

För mer information och för att delta i tävlingen, besök Jagharenide.nu – Gävleborg – jagharenide.nu