Tini Garments ett av tre bolag som får finansiering när Tregion Startup Invest gör sina första investeringar 

AktuelltFinansieringNyheterSprint Xtini garmentsTregion Startup Invest
Bild till artikeln
4 april 2022

Ängelinvesteringsbolaget Tregion Startup Invest matchar privata investerare med de mest lovande affärsidéerna i Dalarna, Gävleborg och Västernorrland. Bakom initiativet med Tregion Startup Invest står  BizMaker,  Dalarna Science Park och Movexum vars syfte med Tregion är att främja tillväxten i regionerna. Nu har de första investeringarna gjorts. 

Johanna Mörk och Tini Warg, grundare av Tini Garments.

Det är startupbolagen CRDBAG och Develog från Bizmaker och Tini Garments från oss på Movexum som tilldelas finansering om 300 000 kronor vardera. Investeringarna ska möjliggöra för att accelerera bolagens resa till marknaden. 

– Vi är mycket glada att ha tagit beslut om de tre första investeringarna för Tregion Startup Invest. För oss är det fantastiskt att se vilken skillnad våra investerare gör i de tre bolagen och hur de möjliggör för dem att fortsätta växa. Det gör de både genom investeringarna men också genom att bidra med sin kunskap och erfarenhet. Bolagen får på så sätt en fantastisk början på sin tillväxtresa, säger Angelica Adamski, styrelseordförande i Tregion Startup Invest. 

Tini Garments är ett innovativt textilföretag som skapar en ny nisch i modevärlden. Deras affärsidé handlar om ett mode som kräver förändrade köpbeteenden och om att flytta det ekonomiska kapitalet i branschen – från ohållbara produktionskedjor till lokala aktörer där resultatet blir textila hantverk som aldrig blir omoderna. Tini Garments gör detta genom designade kollektioner som skräddarsys och anpassas efter kundens behov hos lokala skrädderier. Fokuset ligger på hållbarhet hela vägen. Från material, till produktion – och hela livet ut. 

Johanna Mörck, VD för Tini Garments, säger såhär om pengatillskottet;  

Investeringen från Tregion blir inte bara ett viktigt tillskott i uppskalningen av vår hållbara affärsmodell, det betyder också att vi kan ta lokal produktion till en helt ny nivå i de regionerna som har gått samman. 

Tregion Startup Invest är ett investeringsbolag med målsättningen att öka möjligheterna för startups utanför storstadsregionerna att växa med hjälp av externt kapital. Ett 20-tal investerare är med i bolaget. Tregion investerar i startups från olika branscher med olika typer av lösningar och innovationer som är anslutna till BizMaker, Dalarna Science Park och Movexum. Förutom finansiering erbjuder Tregion  tillgång till nätverk, kompetensutbyte och matchning gentemot rätt investerare.

 

Hela pressmeddelandet kan du läsa här.  

Kontaktpersoner; 

Angelica Adamski, styrelseordförande Tregion Startup Invest 

angelica.adamski@movexum.se, 070-575 71 60 

Johanna Mörk, VD Tini Garments 

Johanna@tini.se, 070 408 66 00

 


Läs mer om Tregion Startup Invest: https://tregionstartupinvest.se