Sök
Stäng denna sökruta.

Tips från coachen

Sommaren är en perfekt tid att ta sig tid att fundera över vad man ska göra med den där idén som legat i byrålådan så länge. Kanske har du kommit så långt i tankarna att du funderar på att söka till vårt inkubatorprogram? Perfekt! För att du ska ut det mesta möjliga av de 18 månader som programmet pågår kan det vara bra att ta vissa saker i beaktande. Vår affärscoach Johan Wickenberg bjuder på sina bästa tips:

johan wickenberg

Vara beredd att satsa tid och prioritera din startup
Vi brukar säga att det krävs minst 20 timmars arbete varje vecka, gärna mer, för att komma framåt i arbetet.

Vara beredd på att du behöver ha ett stort eget engagemang
Ingen annan kommer att göra jobbet åt dig – vi på Movexum kan däremot coacha dig i vilka jobb du behöver göra och de aktiviteter du behöver fokusera på.

Vara beredd att göra ekonomiska prioriteringar
Om du inte själv är villig att investera i din idé, hur ser det då ut när du frågar andra om de vill göra det?

Ut och prata med kunder
Den närmaste kretsen räcker inte.

Ut och prata med branschfolk
Hur gör andra och varför? På vilket sätt är din idé bättre?

Var modig
Vill du göra något som ingen annan tidigare har gjort krävs det att du gör nya saker.

Våga misslyckas och utmana dig själv
Att göra fel eller att inte få förväntade resultat ger dig kunskap.

Var coachbar och lyhörd
Vi kommer ha svårt att stötta dig om du inte är beredd att ompröva vissa sanningar och tidigare dragna slutsater om din idé.

Fler nyheter

Designduo satsar på hemmakontor

Nu välkomnar vi till inkubatorn ännu ett bolag vars idé inledningsvis var ett examensarbete. Designduon Evelina Turesson och Andreas Berggren ska tillsammans med Movexum affärsutveckla sitt koncept för hemmakontor; Sand & Björk.

Läs mer »

Är du vår nya affärscoach?

Vi erbjuder ett roligt och utmanande jobb på en arbetsplats där vi jobbar framåtlutat men också reflekterade. Självklart driver och brinner vi för frågor som mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Läs mer »

Sprint X 2.0 är i gång – ”Vi kom långt redan i förra Sprint X projektet, men det finns mer att göra så vi är glada att få driva ett nytt projekt i ytterligare tre år”

Syftet med det nya projektet, Sprint X 2.0, är att vidareutveckla och fördjupa det arbete som påbörjades i Sprint X. Målet är att nå ut till och stötta fler entreprenörer och innovatörer i länet, samt att öka kompetensen inom internationalisering, kapitalanskaffning, hållbarhet och effektiva team hos Movexums startupbolag.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.