Tre nya partners ansluter sig till Movexum

AktuelltNyheterSprint X
Bild till artikeln
6 juli 2022

Äntligen kan vi varmt välkomna Ung företagsamhet Gävleborg, Do Space och Human kommunikation som nya partners till Movexum. Alla tre partners verkar inom olika områden och kan ses som perfekta komplement till det breda utbudet av partners som redan samverkar med Movexum. 

Samarbetet med Ung företagsamhet Gävleborg har vuxit fram under 2022 och genom fortsatt gemensamma aktiviteter och samverkan hoppas vi kunna få en ännu större kraft i regionen för att skapa nya företag och utveckla företagsamma människor säger Anna Leima, regionchef på UF Gävleborg.

Ung Företagsamhet Gävleborg utbildar framtidens arbetstagare och arbetsgivare och vill få unga att tro på sin egen företagsamhet, förbättra sitt självförtroende och skapa sig ett nätverk i näringslivet. De arbetar även med att få en matchning i det verkliga livet där fler startar företag och skapar nya arbetstillfällen och tillväxt i regionen. Detta gör UF genom att erbjuda processutbildningen UF-företagande på gymnasiet och tre olika läromedel för grundskolan. Efter skoltiden tillhandahålls ett nätverk för före detta UF-företagare som kallas UF alumni. I detta nätverk arrangerar man event och träffar mellan UF-alumner och näringslivet.

-Genom samarbetet med Movexum hoppas vi att våra elever och lärare ska kunna få ta del av den kompetens och erfarenhet ni har vad gäller innovation, entreprenörskap och företagande. Och att ni ska kunna fånga upp intressanta affärsidéer och hjälpa unga människor på vägen mot eget företagande fortsätter Anna Leima.

Do Space är ett annat företag som har vuxit sig stark i Gävle och som vi är väldigt glada över att inleda ett samarbete med. Do Space har själva en bakgrund inom det innovationsstödjande systemet och affärsutvecklade sitt koncept på Mjärdevi Science Park i Linköping. Do Space är ett co-working space där entreprenörer och företag hyr in sig på en eller flera kontorsplatser. Inställningen är att om människor mår bra på jobbet så presterar man också bättre, blir mer kreativ och stannar längre i sina anställningar. Do Space erbjuder inte bara kontor utan också inspirerande lokaler och events.

-Vi hoppas att genom samarbetet med Movexum skapa gemensamma nätverksträffar och event för medlemmar som till exempel inspirationsföreläsningar, workshops etc. Vi hoppas också på att kunna vara en fysisk kommande arbetsplats för många nya entreprenörer säger Elin, chief Community officer på DoSpace.

Sist ut av våra nya partners är Human Kommunikation. En kommunikationsbyrå med bas i Gävle som brinner för att kommunicera på ett mänskligt sätt och skapa kommunikation som engagerar och driver beteendeförändring. Humans spetskompetens ligger inom hållbar varumärkesstategi och att skapa kreativ kommunikation som engagerar. Human tror starkt på att det krävs kreativ höjd och starka idéer för att kunna få den lättuttråkade nutidsmänniskan att stanna upp och ta del av ny kommunikation.

Vad ser ni fram emot i partnersamarbetet med Movexum?

– Att jobba med nya och spännande idéer som har ambition att göra skillnad. Men framför allt ser vi fram att emot att få jobba med människorna bakom idéerna, få möjlighet att förstå deras ambitioner och potentialen i idéerna. Och sen naturligtvis att se till att fler får chansen att ta del av dem.

– Vår ambition är att hitta nya sätt att starta upp ett kommunikationsarbete, där vi vill bjussa på både inspiration och insikter i ett workshopformat. Det tror vi kommer att ge företagen massor av nya tankar och för oss blir det ett sätt att korta startsträckan för att förstå de deltagande företagens verkligheter och kommunikationsutmaningar. Vi övertygade om att det kommer vara både kul, inspirerande och lärorikt för alla som deltar säger Maria Hayden projektledare för Human kommunikation.

Är du också intresserad av att samarbeta med Movexum eller starta upp ett partnersamarbete? Hör av dig till Madelene Sund på madelene.sund@movexum.se