Sök
Stäng denna sökruta.

Vi åker till Slush!

Imorgon börjar Slush – ett av världens främsta startup-event för techbolag. Eventet arrangeras årligen i Helsingfors och lockar startups, VC-bolag och entreprenörer från hela världen. I år räknar man med att eventet kommer besökas av 4 600 startups. På plats finns även 2 600 investerare som tillsammans representerar ett värde av 1 trillion dollar (!!!). Det gör Slush till det största eventet i världen sett till representationen av riskkapital.

Gunilla Roberg, Johan Wickenberg och Hampus Granström reser till Slush tillsammans med fem av våra bolag.

Eftersom såväl riskkapital som nätverk är viktiga framgångsfaktorer för nystartade, innovativa bolag är Slush ett event som såväl Movexum som våra bolag ser som strategisk viktigt att delta på. Idag reser tre ur Movexum-teamet till Finland tillsammans med fyra bolag för att under de närmaste dagarna delta på seminarier, pitcha för kapital, matchmaka och inspireras. Hampus Granström, projektledare för internationalisering hos oss på Movexum, är en av tre från Movexum som deltar:

– Slush är ett globalt tech-event i världsklass och knytpunkt för flera av världens starkaste innovationshubar. Att finnas i detta sammanhang är strategiskt viktigt och det innebär möjligheter till internationella kontakter, affärer och utbyten. För Movexum handlar det främst om att vidare bredda vårt internationella nätverk och samtidigt stötta våra deltagande startups till ett framgångsrikt event, berättar Hampus.

Johan Wickenberg och Gunilla Roberg, affärscoacher hos oss, berättar om sina förväntningar:

– Mina förväntningar är att bolagen hittar intressanta kontakter (kunder och investerare), att de får chansen att nätverka i en relevant miljö, få inspiration och lärdomar från startups som gjort resan tidigare. För egen del, primärt att stötta bolagen i ovan men också att inspireras av andra startups och få insikter och lärdomar från deras resor, säger Johan.

– Jag förväntar mig att våra bolag inspireras att utforska de möjligheter som finns utanför Sveriges gränser, möter start ups och investerare i ett större sammanhang. Jag kommer att utforska den i internationella miljön från ett tech-sustainability perspektiv, berättar Gunilla.

Joby Joseph (Objectide), Jacob Lundberg och Emil Svensson (Treddy), Stefan Onkenhout (Workify) och Mattias Lögdberg (DevUp).

De fyra bolagen som åker till Slush och vars deltagande har finansierats tack vare Movexums status som excellent inkubator och därmed fått medel av Vinnova är inkubatorbolagen Objectide och DevUp samt alumnibolagen Treddy och Workify.

Så här säger Stefan Onkenhout, grundare och VD för Workify, om deras deltagande i Slush.

– Vi åker dit för att ta del av nordens kanske häftigaste startup- och techevent! Jag hoppas på att kunna bygga nya, och förstärka befintliga, kontakter. Siktet är inställt på att träffa startups, investerare och möjliga partners. Jag och min medgrundare Kristofer åker dit och hoppas på intressanta dagar med hög aktivitet. Ett flertal matchmaking förfrågningar har kommit in så fem möten är redan bokade. 

Mattias Lögdberg, grundare och VD, fortsätter:

– Våra förväntningarna är att väldigt samma som förhoppningarna: Att inspireras av talare och personer på plats på Slush, det är väldigt brett utbud och vi hoppas hinna med lite av varje. Nätverka med andra startups, investerare och inspiratörer, vi hoppas hitta inspirerande och intressanta personer på Slush!

Även Joby Joseph, grundare och ägare av Objectide, ser fram emot deltagandet:

– My primary goal is to network and get inspiration from the talks. I have a few 1-to-1 meetings scheduled with some investors as well as companies with some opportunities for collaboration.

Fler nyheter

Designduo satsar på hemmakontor

Nu välkomnar vi till inkubatorn ännu ett bolag vars idé inledningsvis var ett examensarbete. Designduon Evelina Turesson och Andreas Berggren ska tillsammans med Movexum affärsutveckla sitt koncept för hemmakontor; Sand & Björk.

Läs mer »

Är du vår nya affärscoach?

Vi erbjuder ett roligt och utmanande jobb på en arbetsplats där vi jobbar framåtlutat men också reflekterade. Självklart driver och brinner vi för frågor som mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Läs mer »

Sprint X 2.0 är i gång – ”Vi kom långt redan i förra Sprint X projektet, men det finns mer att göra så vi är glada att få driva ett nytt projekt i ytterligare tre år”

Syftet med det nya projektet, Sprint X 2.0, är att vidareutveckla och fördjupa det arbete som påbörjades i Sprint X. Målet är att nå ut till och stötta fler entreprenörer och innovatörer i länet, samt att öka kompetensen inom internationalisering, kapitalanskaffning, hållbarhet och effektiva team hos Movexums startupbolag.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.