"Vi får förutsättningar att göra smarta beslut för att inte kasta oss ut för tidigt"

Boost ChamberNyheter
Bild till artikeln
31 oktober 2019
Jenny Persson och Maria Sundin Flöjt är två av deltagarna i årets andra omgång av Boost Chamber. De har tagit tjänstledigt från sina ordinarie jobb för att kunna lägga ner tid på att utveckla sin idé. foto: Fredrik Ritzén

Deltagarna i årets andra omgång av utvecklingsprogrammet Boost Chamber är nu halvvägs in i programmet. Vi tog pulsen på Jenny Persson och Maria Sundin Flöjt som redan hunnit skruva en hel del på sin ursprungliga idé, och kommit till en del insikter. Vad tycker de då så här långt om Boost Chamber, efter tre träffar?

– Det känns som vi gått längre än så! Varje gång har vi fått uppgifter som verkligen fått oss att tänka efter och utvärdera vår idé. Det känns som om vi jobbat så mycket med idén redan, efter tre gånger. Det känns verkligen värdefullt, varje gång har vi kommit hem med något nytt. Det känns väldigt konkret och det driver oss framåt!

Är programmet som ni hade föreställt er?

– Vi tycker det var jättesvårt att ha en bild av programmet innan faktiskt, men vi gick in med ett open mind.  Det har varit väldigt professionellt och värdeskapande så här långt. Det är positivt att få vara här och att få bolla idéer med människor som är i samma situation och som förstår varandra. Annars är man ganska ensam som idébärare. Alla är så positiva och vi känner att vi får energi och vågar ta nästa steg och vi vågar utmana oss själva. Att det finns en vetenskaplig metod känns tryggt och ”fail fast”-tänket känns verkligen som att det funkar. Det finns en trygghet här, i att få utmana sin idé bland affärscoacher så att man verkligen får förutsättningar att göra smarta beslut för att inte kasta oss ut för tidigt. Vi har ju redan nu ändrat vår idé ganska många gånger. Tänk om vi hade gått ut och börjat sälja redan, det hade blivit helt fel.

Maria och Jennys affärsidé utmanar det traditionella sättet att tänka kring verksamhetsutveckling. Den går ut på att hjälpa företag att skapa världens bästa arbetsplatser. De har tagit tjänstledigt en dag i veckan från sina ordinarie jobb för att kunna gå programmet och utveckla idén. 

– Vår idé är att vi ska vara en partner som hjälper företag att utveckla verksamheten mot framtiden.  Vi rör oss mellan ledning, HR, IT, leverantörer och medarbetare för att hjälpa till att driva digital HR framåt och på så sätt hjälpa företag till bättre lönsamhet och bättre medarbetarupplevelse med hjälp av smarta kundanpassade lösningar.  

Finns det något ni ser extra mycket fram emot de kommande Boost Chamber-träffarna?

– Slutpitchen! Det känns också viktigt att den finns där för den kommer kräva jättemycket av oss. Att forma idén nu, vad är problemet, och att verkligen koka ner och få det mer konkret – det målet känns viktigt. Pitchen är ett positivt test där vi verkligen behöver leverer

Är det något annat ni vill säga om Boost Chamber?

– Vi vill verkligen rekommendera alla som har en idé att våga testa. Och att inte vara rädd, det är lätt att man tvivlar på sig själv men så fort vi kom i kontakt med Movexum och Propell Innovation så fick vi den support, feedback och nätverk vi behövde för att ta nästa steg. Det finns en väg att gå, bara man sträcker ut en hand. Vårt mål är ju att fortsätta jobba med det här och att i nästa steg bli antagen till inkubatorn. Det skull vara jättekul. Vi är på rätt väg och vi är ambitiösa med våra mål.