Sök
Stäng denna sökruta.

Vi firar – tre nya alumner!

Bolag som fullföljt inkubatorprogrammet och som vid tiden för avslut har en existerade produkt eller tjänst med vilken man gjort sina första affärer, kan av vår styrelse få utmärkelsen alumni.

Adrian på Forento, Lovisa på Lovisa of Sweden och Stefan på Workify.

Att utforska innovativ idéer är att ge sig ut på okänd mark. Cirka en tredjedel av alla nystartade företag överlever de första fem åren – statistiken gäller även startups som affärsutvecklar nya unika idéer. Statistiken är också representativ för hur många inkubatorbolag som diplomeras som alumni. Det senaste halvåret har vi det stora haft nöjet att arbeta med ett gäng bolag. Några har valt att jobba vidare med sina idéer utanför inkubatorprogrammet och andra har lagt sin idé på hyllan. Tre bolag har under det senaste halvåret upptagits som alumni; Lovisa of Sweden, Workify och Forento. Alumnistatusen innebär att bolagen fortsatt har möjlighet att nyttja bland annat vårt coachstöd. Så här berättar de tre alumnerna om sina upplevelser av arbetet tillsammans med oss.

Lovisa of Sweden, Lovisa Pettersson

– Jag tycker ju att ni på Movexum är fantastiska! Med risk att jag blir tjatig, men jag tycker ju att det är högt i tak och ni försöker alltid att se till det specifika bolaget och coacha utifrån vart vi står. Jag har fått väldigt mycket praktisk hjälp. Allt från att sätta affärsplanen till att hitta samarbeten och underleverantörer. Det fina i att jag har fått ställa precis alla frågor precis så komplexa och o-komplexa som dom varit och att ni alltid tar emot dem med intresse och stort engagemang och vilja att på bästa sätt hjälpa vidare.

Stefan Onkenhout, Workify

– För Workify har Movexum först och främst inneburit möjligheten att regelbundet få bli utmanad av Richard som coach. Så här när vi är alumner känner jag stor saknad – sessionerna med Richard har hjälp mig och Workify till en mer mogen affärsidé och ett bättre självförtroende. Att vi dessutom fick möjligheten till att knyta kontakter under Åre Business Forum samt internationellt via SSUW har varit riktigt spännande och givande. 

Adrian Skoglund, Forento

– Vi träffade Movexum första gången redan då vi var ett UF-företag, inkubatorn har varit en kritisk del i vår resa från ett hobbyprojekt till ”riktigt” företag. Under våra månader i inkubatorn så hann vi testa en handfull affärsmodeller och idéer, pivoterade, anlitade och anställde folk, och lanserade flera versioner av våra produkter. Det känns hedrande, och roligt att vi nu fått alumnistatus och gått ur inkubatorn, speciellt nu i takt med lanseringen. Jag rekommenderar starkt alla idébärare att söka sig till Movexum.

På vår sommarfest den 15 juni kommer våra alumner att firas – vill du närvara så maila [email protected]

Fler nyheter

Designduo satsar på hemmakontor

Nu välkomnar vi till inkubatorn ännu ett bolag vars idé inledningsvis var ett examensarbete. Designduon Evelina Turesson och Andreas Berggren ska tillsammans med Movexum affärsutveckla sitt koncept för hemmakontor; Sand & Björk.

Läs mer »

Är du vår nya affärscoach?

Vi erbjuder ett roligt och utmanande jobb på en arbetsplats där vi jobbar framåtlutat men också reflekterade. Självklart driver och brinner vi för frågor som mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.