Workify förvärvar Invotech Solutions

Bild till artikeln
15 oktober 2024

”Ett viktigt strategiskt förvärv” beskrivs affären där ett av våra alumnibolag, Workify, förvärvar Invotech Solutions. Förvärvet stärker Workifys position som helhetsleverantör till åkerier och entreprenadföretag, med en plattform som erbjuder allt från orderhantering och tidrapportering till Fleet management och säkerhetslösningar.

Workifys digitala plattform för företag inom åkeri- och transporthantering har sedan starten 2020 snabbt vuxit och är idag en ledande aktör i branschen. Genom förvärvet av Invotech Solutions kommer man erbjuda sina kunder ett ännu starkare erbjudande och en mer heltäckande funktionalitet genom att kunna integrera Invotechs Fleet Management-, GPS- och säkerhetslösningar. Det inkluderar allt från realtidspositionering och uppföljning- och övervakning av fordonsflottor till förbättrade säkerhetsfunktioner. Detta skapar stora fördelar för företag som vill ha ökad kontroll och säkerhet i sina verksamheter.

– Invotechs produkter möjliggör för oss att öka effektiviteten och säkerheten hos våra kunder. Genom detta förvärv kan vi erbjuda en helhetslösning för både orderadministration och Fleet Management, säger Stefan Onkenhout, VD för Workify.

Just nu pågår integration mellan systemen. De första konkreta erbjudandena blir positionering av fordon samt en modul för vägunderhåll, exempelvis snöröjning. Lansering planeras vid månadsskiftet oktober/november.

Läs mer här.