15 scaleups med internationella ambitioner samlades i Gävle

Den 16-17 augusti samlades 25 lovande scaleups med globala visioner i Gävle för den fjärde och femte omgången av Northbound Scaleups – ett internationellt samarbete mellan tre inkubatorer med avsikt att förbättra möjligheterna till internationalisering för startups i Sverige, Finland och Estland. Det hade blivit Movexums tur att välkomna deltagarna till två intensiva dagar av strategiskt arbete.

Sprintarna i Gävle ägde rum på DoSpace och fokuserade på workshops, en anpassning som kom efter tidigare feedback där deltagarna efterlyste mer interaktion och praktiskt arbete istället för enbart föreläsningar. Jini Nälsen, projektledare för NB Scale hos Movexum, var mycket nöjd med resultaten och noterade:

– Det börjar hända saker hos bolagen nu, och vi ser en mycket större interaktion bolagen emellan. De har insett att de kan dra nytta av varandras kompetenser för att ytterligare stärka sina egna varumärken och erbjudanden.

Emilia Nordquist, VD för Mintti, sammanfattade de två dagarna med orden:

– This time really seemed to hit fast forward for us at Mintti with all the great ideas, feedback and contacts we are getting.

Under en av kvällarna bjöds deltagande bolag och representanter från projektets ledande organisationer, inklusive Movexum, Turku Science Park och Tehnopol, in till Gävle slott där landshövding Per Bill arrangerade middag.

– Det var roligt att låta våra internationella gäster få uppleva en slottsmiddag, berättar Jini.

Nu återstår endast av sprint av programmet, även den förlagd i Gävle.

– Denna gång kommer företagen att fokusera på att utforma sin go-to-market strategy baserat på de insikter de erhållit under sina marknadsutforskningar, och de kommer även att genomföra en pilotlansering med input från investerare, berättar Jini.

Parallellt med den sista sprinten har den andra omgången av projektet dragit igång vars ansökan stänger den 7 september. Mer om den och ansökan hittar du här.

Fler nyheter

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.