Finland på tur när nästa etapp av Northbound Scaleups äger rum

Northbound Scaleups-projektet rullar vidare – på tur står Turku, Finlands äldsta stad. Här ligger Turku Science Park som är en av projektets arrangörer.

Tvådagarsworkshopen i Finland har fokus på målgrupps- och konkurrentanalys samt lyckat marknadstillträde.

Den första dagen inleds med presentation av Elia Elenius, COO på Videobot, som kommer berätta om hur de framgångsrikt expanderat till 12 länder på bara sex månader. Reio Orasmäe leder sedan sessioner om målgrupps- och konkurrentanalys och ger praktiska tips för bolagsom vill expandera utomlands. Henri Muurimaa, VD på Eduten, meverkar också under den första dagen för att dela med sig av sina erfarenheter av både framgångar och misslyckanden vid internationell expansion.

Movexums affärscoach Richard Hainsworth bidrar med workshop om att välja den första internationella marknaden och där de medverkande bolagen kommer att få ett ramverk för att fatta informerade beslut.

På den andra dagen 17:e maj, följer ytterligare en introduktionssession, följt av presentationer och workshops med fokus på lyckad marknadstillträde. Ämnena täcker inkluderade strategi för marknadstillträde och försäljningskanalsbeslut, identifiering av roller och val av marknadsföringskanal, modern digital marknadsföring, rätt timing för marknadstillträde och att bygga rätt mix av lokal marknadsföring och försäljning.

Från Sverige deltar fem bolag; Assetbook, Tini, Studio Tabo, DevUp och Booiq.

Mer om projektet kan du läsa här.

Fler nyheter

InstaSport tar plats i inkubatorn

InstaSport är en digital plattform med fyra nyckelfunktioner för golfträning; boka “vanliga” träningar, digital träning, samordna gruppträning samt ett statistik- och träningssystem för den egna träningen.

Läs mer »

Så bygger du en grym pitch!

En startup som vill ha hjälp med att vidareutveckla sin idé kommer att behöva pitcha den, flera gånger och under olika omständigheter. Vi går igenom några grunder som kan hjälpa dig att leverera en bra pitch.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.