Gävle gör sig redo att välkomna scaleups från Finland och Estland

AktuelltinternationaliseringNorthBound ScaleupsNyheter
Bild till artikeln
29 juni 2023

I augusti är det dags för de deltagande bolagen och projektets partners att gästa Sverige genom Northbound Scaleups femte sprint äger rum i Gävle. Sammanlagt kommer 15 bolag att under två dagar jobba med att bland annat identifiera position, distribution, genomföra marknadsanalyser samt få träffa externa finansierare.

I Movexums första internationella projekt är det uppskalning som står på agendan. En utmaning som många bolag redo att skala upp sin verksamhet på en internationell marknad står inför är att de inte anpassat sina produkter och tjänster för andra marknaders behov. Med Northbound Scaleups har Sverige krokat arm med Finland och Estland genom att i ett gemensamt program välkomna 15 bolag att vässa sina möjligheter att göra framgångsrika marknadsinträden. Programmet äger rum i Tallinn, Turku och Gävle.

I augusti står Movexum och Gävle värd för den femte sprinten som fokuserar på förberedande insatser för internationella scaleup-bolag som bland annat produktpositionerings-strategi, kundresan, köpprocessen, partners och pilotlanseringar. Movexums affärscoach med spetskompetens inom internationalisering Richard Hainsworth kommer leda dagarna tillsammans med vår projektledare Jini Nälsén. Både har egen erfarenhet av att introducera bolag på en global marknad.

Fem svenska bolag deltar i projektet varav två har Movexum-koppling. Det är TINI, Studio Tabo, Assetbook, DevUp samt Booiq.

Från Estland kommer bolagen Babash, Cryplect, FoxIoT, LiTech och Marleq. Från Finland deltar Ai2Ai, eMathStudio, Grail Group, Hydrohex och Mintti Siivous.

I mitten av augusti öppnar ansökan till omgång två av Northbound Scaleups men man kan redan ni lämna in sin intresseanmälan. Kontakta Jini för mer information.