Sök
Stäng denna sökruta.

LimeArc Process tar miljonbelopp i riktad nyemission

LimeArc Process tar miljonbelopp i riktad nyemission

LimeArc Process AB utvecklar en effektiv och miljövänlig teknik för att omvandla elektrisk energi till varm gas och är sedan 2019 ett inkubatorbolag hos Movexum. Tekniken innebär att man använder elgenererad plasma istället för fossila bränslen för att bränna kalk när man tillverkar kemisk sulfatmassa – en teknik som minskar miljöpåverkan avsevärt och kan reducera Sveriges CO2-utsläpp med 6 %.

– Jag blev mycket intresserad av LimeArc när jag insåg vilken betydelse deras teknik har för Sveriges klimatomställning. Sveriges tunga basindustrier måste, som vi alla vet, moderniseras med nya klimatneutrala processer. Detta kan vara en del av lösningen, säger Hans Martin, grundare och VD Senseair och ny aktieägare i LimeArc Process.

Det nya emissionskapitalet möjliggör för laboratorietester av RISE och därefter pilottester, som är sista steget innan fullskalig produktion.

– Vi är väldigt glada att fått med Hans Martin som investerare och som engagerad i bolaget. Hans erfarenhet och kompetens inom bland annat CO2 och miljöfrågor kommer att stärka oss ytterligare i utvecklingsarbetet, säger Roland Lundqvist, styrelseordförande och grundare i LimeArc Process AB

Bolaget inledde sitt affärsutvecklande genom deltagande i utvecklingsprogrammet Boost Chamber där mycket fokus låg på att verifiera det nya sättet att bränna kalk. Bolaget antogs sedan till inkubatorprogrammet och har med stöttning av Movexum affärsutvecklat idén vidare och tagit de första stegen mot kommersialisering.

– LimeArc Process har nu nått ännu en milstolpe i sin strategiska plan. Vi gratulerar LimeArc Process till en lyckad nyemission! Nu möjliggörs nästa steg i marknadsutvecklingen för en innovation som tydligt bidrar till att möta de globala hållbarhetsmålen, säger Ulrika Malmqvist, vd på Movexum.

För mer information, kontakta:
Roland Lundqvist
LimeArc Process AB
070-631 85 29
[email protected]

www.limearcprocess.se


Fakta LimeArc Process AB: Konceptet LimeArc® innebär ett skifte där teknik som utvecklats i stålindustrin anpassas till skogsindustrins kemikalieåtervinning. LimeArc kan reducera Sveriges CO2-utsläpp med 6% genom negativa utsläpp med BECCS* och eliminering av bränslebehovet till massafabrikernas kalkugnar. BECCS – Negativa utsläpp genom insamling och lagring av CO2 med biologiskt ursprung, Bio Energy Carbon Caption and Sequestration

Fler nyheter

Designduo satsar på hemmakontor

Nu välkomnar vi till inkubatorn ännu ett bolag vars idé inledningsvis var ett examensarbete. Designduon Evelina Turesson och Andreas Berggren ska tillsammans med Movexum affärsutveckla sitt koncept för hemmakontor; Sand & Björk.

Läs mer »

Är du vår nya affärscoach?

Vi erbjuder ett roligt och utmanande jobb på en arbetsplats där vi jobbar framåtlutat men också reflekterade. Självklart driver och brinner vi för frågor som mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Läs mer »

Sprint X 2.0 är i gång – ”Vi kom långt redan i förra Sprint X projektet, men det finns mer att göra så vi är glada att få driva ett nytt projekt i ytterligare tre år”

Syftet med det nya projektet, Sprint X 2.0, är att vidareutveckla och fördjupa det arbete som påbörjades i Sprint X. Målet är att nå ut till och stötta fler entreprenörer och innovatörer i länet, samt att öka kompetensen inom internationalisering, kapitalanskaffning, hållbarhet och effektiva team hos Movexums startupbolag.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.