LimeArc Process tar miljonbelopp i riktad nyemission

LimeArc Process AB utvecklar en effektiv och miljövänlig teknik för att omvandla elektrisk energi till varm gas och är sedan 2019 ett inkubatorbolag hos Movexum. Tekniken innebär att man använder elgenererad plasma istället för fossila bränslen för att bränna kalk när man tillverkar kemisk sulfatmassa – en teknik som minskar miljöpåverkan avsevärt och kan reducera Sveriges CO2-utsläpp med 6 %.

– Jag blev mycket intresserad av LimeArc när jag insåg vilken betydelse deras teknik har för Sveriges klimatomställning. Sveriges tunga basindustrier måste, som vi alla vet, moderniseras med nya klimatneutrala processer. Detta kan vara en del av lösningen, säger Hans Martin, grundare och VD Senseair och ny aktieägare i LimeArc Process.

Det nya emissionskapitalet möjliggör för laboratorietester av RISE och därefter pilottester, som är sista steget innan fullskalig produktion.

– Vi är väldigt glada att fått med Hans Martin som investerare och som engagerad i bolaget. Hans erfarenhet och kompetens inom bland annat CO2 och miljöfrågor kommer att stärka oss ytterligare i utvecklingsarbetet, säger Roland Lundqvist, styrelseordförande och grundare i LimeArc Process AB

Bolaget inledde sitt affärsutvecklande genom deltagande i utvecklingsprogrammet Boost Chamber där mycket fokus låg på att verifiera det nya sättet att bränna kalk. Bolaget antogs sedan till inkubatorprogrammet och har med stöttning av Movexum affärsutvecklat idén vidare och tagit de första stegen mot kommersialisering.

– LimeArc Process har nu nått ännu en milstolpe i sin strategiska plan. Vi gratulerar LimeArc Process till en lyckad nyemission! Nu möjliggörs nästa steg i marknadsutvecklingen för en innovation som tydligt bidrar till att möta de globala hållbarhetsmålen, säger Ulrika Malmqvist, vd på Movexum.

För mer information, kontakta:
Roland Lundqvist
LimeArc Process AB
070-631 85 29
roland.lundqvist@limearcprocess.se

www.limearcprocess.se


Fakta LimeArc Process AB: Konceptet LimeArc® innebär ett skifte där teknik som utvecklats i stålindustrin anpassas till skogsindustrins kemikalieåtervinning. LimeArc kan reducera Sveriges CO2-utsläpp med 6% genom negativa utsläpp med BECCS* och eliminering av bränslebehovet till massafabrikernas kalkugnar. BECCS – Negativa utsläpp genom insamling och lagring av CO2 med biologiskt ursprung, Bio Energy Carbon Caption and Sequestration

Fler nyheter

Klirr i kassan för Förento

Det inkubator-antagna bolaget Förento fick nyligen ett tillskott i kassan på totalt 400 000. Pengarna ska användas till utveckling av den kunskapsplattform som bolaget utvecklar. För

Läs mer »

Skulle du våga pitcha din affärsidé för en ”drake”?

Årets jury i Draknästet skulle få vilken världsvan entreprenör som helst att tappa fotfästet inför en pitch, men det gjorde inte de unga och lovande entreprenörerna Stephanie Spindler och Tobias Söderbom Olsson. Dessa två entreprenörer kommer ni att kunna lyssna och ställa frågor till på vår startup-frukost som kommer att sändas live den 21/9 kl 9.00-10.00.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev