Movexum-teamet växer och välkomnar Lena!

Projektet ”Jagharenide” har som mål att få fler Gävleborgare att starta företag – gärna företag som fötts ur innovativa affärsidér. Tillvägagångssättet är en idétävling där alla bidrag screenas och två vinnare utses; Årets produkt och Årets tjänst. 2022:års vinnare Angelica Smedberg och Ronny Björling kan du läsa om här. När arbetet med nästa års tävling nu rullar igång är det med ett förstärkt team kring satsningen då Johan Mellström får sällskap av Lena Hisved.

Välkommen till teamet Lena! Berätta, vem är du?

– Jag är en optimistisk utvecklare som gillar när det händer saker.

Vad lockade dig med tjänsten?

– Att vara med och bidra för att få fler att följa sina drömmar genom att starta eller stärka sina företag tillsammans med möjligheten att få jobba med väldigt kompetenta kollegor på Movexum.

Vilka är dina tidigare erfarenheter?

– Jag driver två egna företag, är certifierad affärscoach och beteendeanalytiker, har färska erfarenheter från att jobba i en startup och besitter en passion för utveckling av såväl människor som företag. Jag har också jobbat i det offentliga i många år.

Berätta om ditt intresse för näringslivsfrågor?

– Jag har länge jobbat med näringslivsfrågor i både Gästrikland och Hälsingland för att jag tycker att företagande är något av det mest intressanta och roligaste som finns. Jag har en genuin vilja att vara med och bidra för att stärka företagen i både Hälsingland och Gästrikland eftersom jag tycker att det här är världens bästa plats att bo på!

Vad kommer du ta med dig in /bidra med i projektet Jagharenidé?

– Mina kontakter i länet tillsammans med mina kunskaper från mitt eget företagande och de olika roller jag haft i både det privata och offentliga organisationer där utveckling alltid varit den röda tråden.

Du delar efternamn med grundaren i vårt Alumnibolag, berätta om släktskapet med Olov?

– Min bror Olov startade tillsammans med Daniel och Mikael företaget Cargo Beacon för cirka sex år sedan och de gick inkubatorprogrammet. Olov har sedan dess alltid pratat så varmt om Movexum och den kompetens som finns där. Cargo Beacon har tagit fram en unik lösning för materialspårning för industriföretag.

Om Lena

Bor: I Norra Långhed utanför Alfta

Familj: Sonen Liam, dotter Alva och pojkvännen Jocke

Gör på fritiden: Fritiden ägnas åt familj, träning, musik och en del endurotävlingar (sonens).

Fler nyheter

”Nederländerna är först ut, sen skalar vi upp med målet att sälja våra hållbara lampor i hela norra Europa”

Du som följer oss och läser våra nyheter har sannolikt koll på att vi förra veckan avslutade den första omgången av vårt internationella projekt Northbound Scaleups. Våra alumner Studio Tabo blev uttagna att delta och tack vare sitt deltagande i projektet har de redan nu börjat skala upp sin verksamhet och valt ut de land som är först ut i deras internationella satsning.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.