Premiäraffär för Lifestyle Bike Rental – Sandbacka Science Park först ut med att hyra deras elcyklar

lifestyle bike rentalOkategoriserad
Bild till artikeln
10 maj 2019

Lifestyle Bike Rentals affärsidé är att erbjuda ett all inclusive-koncept när det gäller uthyrning av elcyklar. Företagets första container, full med cyklar och färdig att dra igång verksamhet i, är på väg att etablera sig i Gävle, men det är i Sandviken som Lifestyle Bike Rental har sin första kund. Sandbacka Science Park blir tillsammans med Sandvik IT och Sandvik HR Services de första som anammar konceptet att hyra elcyklar. Från och med onsdag den 8 maj finns två elcyklar, en lådcykel samt en sparkcykel tillgängliga för lån för anställda på Sandvik It och Sandvik HR Services.

– Men andra är varmt välkomna att testa att hyra cyklarna då vi är med som en garant för att fler ska prova på, berättar Malin Rogström, utvecklingschef på Sandbacka Science Park och initiativtagare till satsningen.

Malin Rogström är verksamhetsutvecklare på Sandbacka Science Park.

Varför gör ni den här satsningen?

-Vårt uppdrag är att driva hållbar tillväxt och det gör vi bland annat genom att stötta lokala startups som har hållbara affärsidéer. Den här satsningen på elcyklar som finns att låna skapar ett mervärde för oss som arbetar på Sandbacka Park, det vill säga vi kan ta oss fossilfritt till möten på andra ställen i Sandviken, låta bilen stå och få lite vardagsmotion. Hållbart på flera sätt helt enkelt.

Vilka får använda cyklarna?

– Primärt så är det anställda på Sandvik HR Services och Sandvik IT, men andra är varmt välkomna att testa att hyra cyklarna då vi är med som en garant för att fler ska prova på. Om sedan fler företag är intresserade av att ansluta och upplåta fri tillgång på elcyklarna för sina anställda så är det bara att höra av sig till oss på Sandbacka Science Park. I så fall kan vi öka utbudet av elcyklar.

Är det fler liknande satsningar inom området hållbarhet på gång?

– Vår restaurang och bistro arbetar redan med hållbarhetsfokus och nästa steg är möjligen en utmaning/challenge där vi på Sandbacka Science Park utmanar andra vad gäller hållbarhet, men vi har inte riktigt satt det än så jag kan inte säga för mycket i nuläget. Självklart kommer fler satsningar kring hållbarhet. Det är kanske den viktigaste frågan vi har att lösa tillsammans, det vill säga i samverkan mellan företag, det offentliga, utbildningsväsende och civilsamhället.

Mer läsning om Lifestyle Bike Rental hittar du här.