Skulle du våga pitcha din affärsidé för en ”drake”?

AktuelltBoost ChamberSprint Xstartupfrukosten
Bild till artikeln
14 september 2021

Nu har äntligen årets upplaga av det populära affärsprogrammet Draknästet börjat sändas på SVT och SVT Play. I Draknästet samlas modiga entreprenörer från hela Sverige för att presentera sina innovativa affärsidéer/bolag för en grupp framgångsrika investerare och riskkapitalister – i programmet kallade Drakarna. Under presentation eller pitchen som det även kallas berättar entreprenörerna om sina affärsidéer och hur mycket kapital de behöver för att vidareutveckla sina affärsidéer och växa. Efter presentation är det upp till ”drakarna” att bestämma om de vill investera pengar och kunskap på entreprenören, bolaget och affärsidén.

Årets jury i Draknästet skulle få vilken världsvan entreprenör som helst att tappa fotfästet inför en pitch, men det gjorde inte de unga och lovande entreprenörerna Stephanie Spindler och Tobias Söderbom Olsson. Dessa två entreprenörer kommer ni att kunna lyssna och ställa frågor till på vår startup-frukost som kommer att sändas live den 21/9 kl 9.00-10.00.

Vi kommer att få veta hur deras affärsidé växte fram, hur resan har sett ut och hur de förberedde sig inför Draknästet och att pitcha för ”drakarna”.  Anmäler dig gör du här.

Fotokälla: Bakgrundsbild tagen ifrån SVTs program Draknästet

Årets jury i draknästet består av fem personers vars namn du bör lägga på minnet!

1.     Lena Apler

 Affärsängel och grundare till börsnoterade Collector bank. Lena är även utnämnd till årets entreprenör samt årets VD.

2.     Jacob De Geer

Jacob är en av Sveriges största och mest inflytelserika Tech entreprenörer.  Han har bland annat grundat iZettle som såldes till PayPal för 20 MILJARDER kronor.

3.     Sara Wimmercranz

Sara är en av grundarna till miljardbolaget Footway. Idag driver hon Backing Minds som investerar i startups och är förutom riskkapitalist utsedd till en av Sveriges mäktigaste tech investerare.

4.     Shervin Razani

Möt mannen och superentreprenören som bland annat drivit både eventföretag, finansbolag och apotek. Idag äger Shervin hotell och är grundare av Jurek, Sveriges största rekryterings och konsultföretag.

5.     Jonas Eriksson

Sist men inte minst har vi Jonas som innan sin framgångsrika karriär som fotbollsdomare både byggt sålt och ägt tv-sporträttigheter. Idag investerar han i startups och skapar nya affärer inom hälsa och friskvård, bland annat med hälsokedjan WE. 

Det är inte helt otippat att några av entreprenörerna som söker sig till Draknästet tidigare har fått hjälp av en företagsinkubator för att bygga upp sina affärsidéer. I Gävleborg är det vi på Movexum som har i uppdrag att som företagsinkubator stötta och coacha personer med just innovativa ideér. 

Den bästa språngbrädan för att se om det finns någon potential för din idé på marknaden är att dela i vårt utvecklingsprogram Boost Chamber. Många människor går runt och bär på idéer och drömmer om att en dag kanske starta sitt eget företag. För många kan det kännas extremt läskigt och utmanande och ofta uppkommer frågor som; kommer det här funka på marknaden? Kommer någon att tro på mitt koncept? Vart ska jag få pengarna ifrån? Och hur börjar jag egentligen? 

Boost Chamber är ett program för dig som har en nytänkande affärsidé men behöver hjälp på vägen. Under tio veckor kommer du tillsammans med andra modiga entreprenörer få hjälp att utveckla din affärsidé med hjälp av erfarna affärscoacher. I slutet på dessa tio veckor får du likt Draknästet pitcha din affärsidé för en jury som sedan hjälper dig vidare. Den behövs inga förkunskaper för att vara med i Boost Chamber så kanske är det dags att utmana dig själv i höstens roligaste entreprenörsutbildning. 

Kursstart för Boost Chamber är den 5 oktober.


Läs mer om Boost Chamber!