Sök
Stäng denna sökruta.

Utvecklingen går framåt i tre projekt – träffa våra nya projektledare!

Tre nya projektledare har anslutit sig till Movexums projekt Sprint X. Projekten handlar om att attrahera fler företag samt öka bredden av företag och entreprenörer till Gävleborg genom internationalisering, hållbarhet, ökat kapital, inflöde och accelerator-utveckling.   

Carina Åkerberg, Staffan Thegel och Madelene Sund har anslutit sig till Movexum-teamet.

Vi välkomnar därav varmt våra nya projektledare Carina Åkerberg, Staffan Thegel och Madelene Sund. Madelene kommer även att arbeta med att vidareutveckla Movexums community och evenemang. Staffan Thegel och Carina Åkerberg har sedan tidigare en stark koppling till Movexum genom att sitta med i styrelsen.  

Vad tycker då de nya teammedlemmarna själva om sina nya roller och ansvarsområden hos Movexum? Vi lät dem själva berätta; 

Carina Åkerberg 

– Mitt projektområde handlar om att bygga upp ett så kallat acceleratorprogram. Enkelt beskrivet handlar det om ett mer utvecklat stöd till innovativa startups som hjälper dem att ta nästa steg på deras tillväxtresa, att skala upp brukar man säga. Stödet kan vara en kombination av olika insatser som görs i samverkan med specialister som finns i näringslivet, forskningsvärlden med mera. Det kan handla om stöd kring finansiering, juridik, internationalisering, utveckling och paketering av affärsmodeller, tillgång till teknikplattformar och viktiga samarbetsnätverk och så vidare. Det finns ett antal acceleratorprogram i Sverige och internationellt med lite olika inriktningar. Vi kommer att bygga på de unika förutsättningar och kompetenser som finns här för att skapa ett program som kommer att attrahera innovativa bolag från hela Sverige och förhoppningsvis även från andra länder.

– Jag har stora och positiva förväntningar på SprintX-projektet som helhet. Jag tycker att alla projektområdena är viktiga och att de kopplar i varandra på ett klokt sätt. Det är ett härligt och kompetent gäng! Min förväntan på acceleratordelen är att vi i samverkan med riktigt vassa samarbetsparter från näringslivet lyckas få till en intressant och attraktiv accelerator i Gävleborg. 

– Jag har haft en nära relation till Movexum under många år i min roll som strateg på Region Gävleborg. Har varit med på hela den fantastiska utvecklingsresa som bolaget gjort och även varit ersättare i styrelsen under några år. 

Carina Åkerberg arbetar som strateg för regional utveckling och tillväxt på Region Gävleborg. Har även jobbat som verksamhetsledare för INvest Gävleborg och som samordnare för Länsstyrelsens regionala tillväxtprogram. Har en fil. Kand. i Statskunskap på Uppsala Universitet.

Staffan Thegel

– Målet med ämnesområdet finansiering i Sprint X-projektet är att bolag som är knutna till Movexum ska erhålla ökade möjligheter till riskkapital för att hjälpa bolagen i deras utveckling och därmed bidra till tillväxten i Gävleborg.  Jag ser det som troligt att vi inom ett år har ett system för riskkapital till bolagen inom Movexum. Jag sitter sedan drygt ett år tillbaka i styrelsen för Movexum och finansiering är en av frågorna som varit ständigt återkommande.

Staffan har arbetat över 30 år inom finansbranschen, i huvudsak med fokus på finansieringsfrågor, främst till företag. Under den största tiden har Staffan varit verksam i Gävleborg. Utöver engagemanget i Movexums styrelse är han ordförande i Stiftelsen Drivhuset Gävleborg som hjälper studenter vid Högskolan att starta företag.

Madelene Sund

– Mitt projektområde inom Sprint-X är inflöde, vilket innebär att överse och utveckla att antalet idébärare som söker sig till Movexum ökar och bibehåller samma höga kvalitet. Vi vill se till att vara närvarande i regionen för både noder, och potentiella inkubatorbolag, för att underlätta och avdramatisera ansökningsprocessen. Vi kommer att se över nuvarande inflöde och lägga resurser på utveckling- och förbättringsmöjligheter. Inflödet är ett väldigt spännande projektområde med många utvecklingsmöjligheter så jag har stora förväntningar på projektet och ser fram emot att förhoppningsvis kunna se en positiv utveckling. Jag har ingen tidigare koppling till Movexum internt eller externt men ser fram emot att köra igång! 

Madelene tog sin kandidatexamen i internationell marknadsföring i USA där hon med examensbeviset i handen fick anställning på en startup. Har jobbat med digital marknadsföring på bland annat EF och Playipp. Har även erfarenhet av projektledning på internationella bolag.

Mer om Projekt Sprint X och andra projekt vi drivit eller varit involverade i hittar du på vår projektsida.

Fler nyheter

Är du vår nya affärscoach?

Vi erbjuder ett roligt och utmanande jobb på en arbetsplats där vi jobbar framåtlutat men också reflekterade. Självklart driver och brinner vi för frågor som mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Läs mer »

Sprint X 2.0 är i gång – ”Vi kom långt redan i förra Sprint X projektet, men det finns mer att göra så vi är glada att få driva ett nytt projekt i ytterligare tre år”

Syftet med det nya projektet, Sprint X 2.0, är att vidareutveckla och fördjupa det arbete som påbörjades i Sprint X. Målet är att nå ut till och stötta fler entreprenörer och innovatörer i länet, samt att öka kompetensen inom internationalisering, kapitalanskaffning, hållbarhet och effektiva team hos Movexums startupbolag.

Läs mer »

En coach för klimatet – så ska idrottsrörelsen bli nyckelspelare i den gröna omställningen

Idrotten har enorm påverkanskraft i samhället genom de stora folkrörelser som följer idrotten. Climate Champ grundades med visionen att göra idrottsrörelsen till en ledande kraft i klimatarbetet. Bolaget erbjuder idag utbildningar, workshops och en digital handbok, men håller just nu på att ta fram en mer avancerad digital plattform som hjälper föreningar att bland annat mäta sitt koldioxidavtryck, sätta upp mål och vidta konkreta åtgärder för att minska sina utsläpp.

Läs mer »

Findings and results from the first Round of NB Scale

As we reach the midway point of the second round of our international project aimed at preparing startups for their first entry into international markets, it seems fitting to revisit the participants from our inaugural round held last year. Have there been any significant breakthroughs thanks to the project, and have any companies already made their initial sales in a new country? Let’s delve into it!

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.