Sök
Stäng denna sökruta.

VD har ordet

Äntligen är min favorithögtid här – vårvintern! Snön ligger kvar så det ett litet tag till går att åka skidor, solen börjar kännas varm, vårblommor och trädknoppar börjar sätta fart – det är oslagbart tycker jag. Håller ni med?

På samma sätt bubblar och gror det för fullt hos oss på Movexum och i synnerhet hos våra inkubatorbolag. Uppmärksamma läsare kan notera att antalet startups vi jobbar med har ökat markant det senaste halvåret. Detta är delvis tack vare ett ständigt växande samarbete med våra noder ute i länet. Dessutom hittar fler och fler människor med spännande idéer till oss. Hos oss kan man alltid ta en förutsättningslös kontakt för att få bollplanka möjligheter och utmaningar med just sin dröm eller idé med våra affärscoacher. Tipsa nån eller hör av dig du med! Det kostar inget och vi har sekretess.

Totalt jobbar vi för tillfället med 31 idéer/bolag i olika stadier. Nio stycken ideer (elva personer) genomgår utbildningsprogrammet Boost Chamber under 12 veckor för att testa sin idé och sig själva i entreprenörsrollen. 22 startups som kommit längre i sin resa är antagna till inkubatorprogrammet. De jobbar för fullt med att bland annat verifiera vilka kunderna är och vilka problem som är prioriterade av dem. Dessutom har två bolag har skrivits ut i Alumni och ett har avslutats. De är riktiga hjältar allesammans – läs mer om dem på vår webb och följ oss i våra sociala medier. Där presenteras spännande framsteg och nya bolag löpande. Ni hittar några exempel nedan i det här nyhetsbrevet.

För att utveckla oss som team och tillföra våra startups nya perspektiv har vi under våren tillförts nya kompetenser i form av Linnea, praktikant från affärsutvecklingsutbildningen i Falun, Madelene och Daniel som gör sina examensarbeten inom hållbarhet och kundresa som avslutning på industridesignprogrammet på Högskolan i Gävle samt Kristan som skriver en masteruppsats om startups och hållbarhet. Vår drivna advisory board Y!ES med unga entreprenörer som hjälper oss med nya perspektiv och arbetssätt. Ja – som ni ser puttrar det på rejält, precis som vi vill att det ska göra. Sist men inte minst har vi rekryterat en ny affärscoach – mer om henne läser du också i årets första nyhetsbrevet.

ulrika malmqvist

/Ulrika Malmqvist, VD Movexum

Klicka på länken nedan för att komma till nyhetsbrevet.

Nyhetsbrev #1 2019


Fler nyheter

Designduo satsar på hemmakontor

Nu välkomnar vi till inkubatorn ännu ett bolag vars idé inledningsvis var ett examensarbete. Designduon Evelina Turesson och Andreas Berggren ska tillsammans med Movexum affärsutveckla sitt koncept för hemmakontor; Sand & Björk.

Läs mer »

Är du vår nya affärscoach?

Vi erbjuder ett roligt och utmanande jobb på en arbetsplats där vi jobbar framåtlutat men också reflekterade. Självklart driver och brinner vi för frågor som mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Läs mer »

Sprint X 2.0 är i gång – ”Vi kom långt redan i förra Sprint X projektet, men det finns mer att göra så vi är glada att få driva ett nytt projekt i ytterligare tre år”

Syftet med det nya projektet, Sprint X 2.0, är att vidareutveckla och fördjupa det arbete som påbörjades i Sprint X. Målet är att nå ut till och stötta fler entreprenörer och innovatörer i länet, samt att öka kompetensen inom internationalisering, kapitalanskaffning, hållbarhet och effektiva team hos Movexums startupbolag.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.