Sök
Stäng denna sökruta.

VD har ordet

Sommar sommar sommar!
Efter en härligt lång och solig vår känns det redan som att vi haft sommar ett tag, vilket är så underbart. Vår svenska sommar visar sig från sin bästa sida! Nu närmar sig ledighet då vi får möjlighet att vila, återhämta oss och kanske möjlighet att utforska och uppleva det som inte alltid får utrymme i vardagen.
På Movexum har våren varit full av aktiviteter och spännande arbeten! Den grupp startups som genomgått Boost Chamber är ett härligt ambitiöst gäng med spännande idéer som ni kommer att få läsa mer om framöver. Det innebär att vi till hösten har fyllt på inkubatorn med et antal nya bolag – håll utkik så kommer de presenteras löpande framöver. Ett annat spännande område är den investerarutbildning som vi genomför i samarbete med Asynjor Invest där tio kvinnor genomgår en utbildning med diplomering som sista steg. I september ska gruppen diplomeras genom att göra investeringsbedömningar på tre reella aktuella investeringscase som presenteras av Gävleborgs startups. Ett intressant upplägg som vi kommer att vidareutveckla!
Vi längtar samtidigt till en mycket spännande höst då det sker en mängd intressanta saker. Movexums nya styrelse startar sitt arbete med strategidagar tillsammans med Movexum-teamet i augusti – det ser vi fram emot! Vi lanserar samarbetet Scandinavian Start Up Week vilket innebär att vi utvecklar en internationell språngbräda för våra startups. Dessutom finns nu möjligheten för oss att rekrytera ytterligare en affärscoach på Movexum för att skala upp verksamheten och kunna ta hand om det ökande antalet bolag i inkubatorn. Är du eller din granne eller kompis nästa stjärna i vårt team? Vi påbörjar rekryteringen efter sommaren.
Sommaren är en utmärkt tid att grunna på den där idén som ligger och gror i bakhuvudet. Skulle du komma fram till att det är dags att prova om den går att kommersialisera finns fortfarande möjlighet att söka till höstens omgång av vårt utvecklingsprogram Boost Chamber (läs mer om Boost Chamber).
Från oss i Movexum-teamet vill jag önska dig en riktigt skön sommar och på återhörande i augusti!
VD Ulrika Malmqvist
P.S. Vi har begränsad bemanning av vårt kontor veckorna 28-31. För akuta ärenden under denna period, kontakta mig på [email protected]

Fler nyheter

Designduo satsar på hemmakontor

Nu välkomnar vi till inkubatorn ännu ett bolag vars idé inledningsvis var ett examensarbete. Designduon Evelina Turesson och Andreas Berggren ska tillsammans med Movexum affärsutveckla sitt koncept för hemmakontor; Sand & Björk.

Läs mer »

Är du vår nya affärscoach?

Vi erbjuder ett roligt och utmanande jobb på en arbetsplats där vi jobbar framåtlutat men också reflekterade. Självklart driver och brinner vi för frågor som mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Läs mer »

Sprint X 2.0 är i gång – ”Vi kom långt redan i förra Sprint X projektet, men det finns mer att göra så vi är glada att få driva ett nytt projekt i ytterligare tre år”

Syftet med det nya projektet, Sprint X 2.0, är att vidareutveckla och fördjupa det arbete som påbörjades i Sprint X. Målet är att nå ut till och stötta fler entreprenörer och innovatörer i länet, samt att öka kompetensen inom internationalisering, kapitalanskaffning, hållbarhet och effektiva team hos Movexums startupbolag.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.