VD har ordet

Sommar sommar sommar!
Efter en härligt lång och solig vår känns det redan som att vi haft sommar ett tag, vilket är så underbart. Vår svenska sommar visar sig från sin bästa sida! Nu närmar sig ledighet då vi får möjlighet att vila, återhämta oss och kanske möjlighet att utforska och uppleva det som inte alltid får utrymme i vardagen.
På Movexum har våren varit full av aktiviteter och spännande arbeten! Den grupp startups som genomgått Boost Chamber är ett härligt ambitiöst gäng med spännande idéer som ni kommer att få läsa mer om framöver. Det innebär att vi till hösten har fyllt på inkubatorn med et antal nya bolag – håll utkik så kommer de presenteras löpande framöver. Ett annat spännande område är den investerarutbildning som vi genomför i samarbete med Asynjor Invest där tio kvinnor genomgår en utbildning med diplomering som sista steg. I september ska gruppen diplomeras genom att göra investeringsbedömningar på tre reella aktuella investeringscase som presenteras av Gävleborgs startups. Ett intressant upplägg som vi kommer att vidareutveckla!
Vi längtar samtidigt till en mycket spännande höst då det sker en mängd intressanta saker. Movexums nya styrelse startar sitt arbete med strategidagar tillsammans med Movexum-teamet i augusti – det ser vi fram emot! Vi lanserar samarbetet Scandinavian Start Up Week vilket innebär att vi utvecklar en internationell språngbräda för våra startups. Dessutom finns nu möjligheten för oss att rekrytera ytterligare en affärscoach på Movexum för att skala upp verksamheten och kunna ta hand om det ökande antalet bolag i inkubatorn. Är du eller din granne eller kompis nästa stjärna i vårt team? Vi påbörjar rekryteringen efter sommaren.
Sommaren är en utmärkt tid att grunna på den där idén som ligger och gror i bakhuvudet. Skulle du komma fram till att det är dags att prova om den går att kommersialisera finns fortfarande möjlighet att söka till höstens omgång av vårt utvecklingsprogram Boost Chamber (läs mer om Boost Chamber).
Från oss i Movexum-teamet vill jag önska dig en riktigt skön sommar och på återhörande i augusti!
VD Ulrika Malmqvist
P.S. Vi har begränsad bemanning av vårt kontor veckorna 28-31. För akuta ärenden under denna period, kontakta mig på [email protected]

Fler nyheter

InstaSport tar plats i inkubatorn

InstaSport är en digital plattform med fyra nyckelfunktioner för golfträning; boka “vanliga” träningar, digital träning, samordna gruppträning samt ett statistik- och träningssystem för den egna träningen.

Läs mer »

Så bygger du en grym pitch!

En startup som vill ha hjälp med att vidareutveckla sin idé kommer att behöva pitcha den, flera gånger och under olika omständigheter. Vi går igenom några grunder som kan hjälpa dig att leverera en bra pitch.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.