Sök
Stäng denna sökruta.

Enava tillbaka i inkubatorn

Genom att bland annat digitalisera de processer som krävs för enskilt avlopp vill Enava erbjuda rent vatten samt fungerande sanitet till alla boende i Sverige. Bolagets grundare Ulrika Munther har jobbat tillsammans med Movexum tidigare och är sedan ett par månader tillbaka återigen antagen till inkubatorprogrammet för att få stöttning med att fortsätta att utveckla sin affärsidé.

Ulrika Munther fick först stöttning av Propell – därefter blev det Boost Chamber hösten 2019 och sedermera antagning till inkubatorprogrammet. Sedan 2020 har hon fortsatt att utveckla Enava och är sedan ett par månader tillbaka återigen ett inkubatorbolag hos oss.

Hej Ulrika! Kul att ha dig och Enava hos oss igen. Du har sedan sist jobbat på med att utveckla Enava – vilka utmaningar står ni inför just nu?

– Just nu jobbar vi mycket med att få in kapital för att kunna fortsätta följa planen och bygga upp ett team. För ett par veckor sedan pitchade vi i Uppsala. Vi vann ”Bästa pitch” den kvällen och fick fyra nya investerare på kroken som vill prata vidare … det går framåt. I början av februari åker vi i fint sällskap till GoWest i Göteborg för att möta investerare så vi jobbar på!

Bygga team säger du. Vi har ju precis dragit igång ett projekt där eam är en av beståndsdelarna där vi ska vässa metoder som gör oss ännu bättre på att hjälpa våra bolag med teambygge. Vilka är dina erfarenheter och lärdomar gällande team i Enava?

– Team är en utmaning i startups där man måste vara allsidig och vara beredd att ta sig an nya uppgifter och utmaningar varje dag och göra intensiva insatser där det behövs. Ju mindre lag, desto viktigare blir ju varje spelare. 

När du antogs till inkubatorprogrammet 2020 fanns det en långsiktig vision om något du beskrev som Enava Academy – finns de tankarna fortsatt kvar?

– Oj, ja den långsiktiga visionen är ju gigantiskt stor, haha! Men det mesta finns kvar, även om vissa saker kanske får ändra form och forum längs vägen. Jag fick en kommentar förra veckan: ”Det har ändrats ganska mycket sen starten va?” Jag svarade ”Näe egentligen inte”.  Men jag märker ju att när vi nu ”avslöjar” mer och mer av den ursprungliga planen, tror människor att det är något nytt, när det i själva verket har varit grunden till allt vi har gjort under de senaste åren.

Mer om Enava kan du läsa i tidigare artiklar, bland annat antagningsintervjun samt Vinnova-utmärkelsen.

Fler nyheter

Designduo satsar på hemmakontor

Nu välkomnar vi till inkubatorn ännu ett bolag vars idé inledningsvis var ett examensarbete. Designduon Evelina Turesson och Andreas Berggren ska tillsammans med Movexum affärsutveckla sitt koncept för hemmakontor; Sand & Björk.

Läs mer »

Är du vår nya affärscoach?

Vi erbjuder ett roligt och utmanande jobb på en arbetsplats där vi jobbar framåtlutat men också reflekterade. Självklart driver och brinner vi för frågor som mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Läs mer »

Sprint X 2.0 är i gång – ”Vi kom långt redan i förra Sprint X projektet, men det finns mer att göra så vi är glada att få driva ett nytt projekt i ytterligare tre år”

Syftet med det nya projektet, Sprint X 2.0, är att vidareutveckla och fördjupa det arbete som påbörjades i Sprint X. Målet är att nå ut till och stötta fler entreprenörer och innovatörer i länet, samt att öka kompetensen inom internationalisering, kapitalanskaffning, hållbarhet och effektiva team hos Movexums startupbolag.

Läs mer »

Anmälan till nyhetsbrev

Den här webbplatsen använder sig av cookies.